Szállás a Magas-Tátrában

Hát elsősorban a kempingeket ajánlom, van belőlü bőven. Ha sátrazunk, készüljünk fel rá, hogy hideg lehet, illetve értékek a kispárna alá, nagyon szigorúan! Barátaimat megpróbálták kirabolni, csak rossz lóra tettek velük, felébredtek, és utolérték a sátorrablókat… Na de van faház is (lásd a képen) ezeknek még mindig baráti az ára, és nyáron tökéletesen megteszik. Én ezt preferálom, egybekötve egy kis sütögetéssel a tábortűznél esténként, olcsó sör a poprádi teszkóból, odahívni a szomszéd ház lakóit is, és már mehet is a nagy élménycsere, nincs is ennél jobb! :)

Valaki a magánszállásokra esküszik, én ezeket sohasem nem próbáltam, így nem tudok róluk nyilatkozni, viszont faházban eddig mindig jól éreztük magunkat. Hozzá kell tenni, hogy rengeteg a drága, igényes szálloda is, na de az ember nem a kényelemért megy a hegyek közé, hanem a kalandért, az élményért! :) Bár embere válogatja… Én nem tudnám elképzelni magam, ahogy egy szálloda erkélyéből nézem a hegyeket egész nap. Kb. délutánra megőrülnék, ha nem indulhatnék el egy túrára. :P

Egy biztos: szinte mindegy merre szállunk meg, még akkor is, ha autó nélkül vagyunk, mert a villamos pikk-pakk elrepít minket bármelyik hegy lábához, és már indulhat is a kirándulás! Elég előkapni egy Magas-Tátra turistatérképet, jelölve vannak rajta a kempingek, csak választanunk kell

A képen a Tátralomnic melletti ATC Tatranec kemping faházai láthatóak, melyeket tudok ajánlani! ;)

Szállás a Magas-Tátrában

7 hozzászólás

András2007, november 13, - 19:00

izlések és pofonok, mint tudjuk igen különbözőek…vannak akiknek a kempingek jönnek be és vannak akiknek a szállodák…

Ampikom2008, május 18, - 19:42

Először jutottam el unokaöcsém jóvoltából a Tátrába 83 évesen. Ezért érdemes volt élni!Csorba-tó mellől túráztunk a Poprádi – tóig, nehéz, csúszós, havas út csodálatos élményt nyújtott. A Poprádi-tó befagyva—-májusban. A Szimbólikus temetőig nem tudtunk feljutni. Másnapi célunkat, a Fátyol-vízesést sem láthattuk közelről. De harmadik nap csodálhattam a Tarpataki nagy vízesést. Túrázás közben a patakok, a gyönyörű fenyvesek, hatalmas sziklák felejthetetlen élményt nyújtottak

muskotály küvé2008, június 2, - 12:04

Jó túrákat lehet úgy is szervezni, ha fenn alszik az ember a magashegyi turistaházakban. Sajnos a sziléziai ház (Sliezsky dom) értelmezhetetlenül drága lett, pedig nagyon jó helyen van, de a Zbojnicka chatában viszonylag reális áron lehet megszállni. A Téry házban kevés a hely és nagyon zsúfolt. A Zöld tavi ház a legkomfortosabb a szlovák oldalon: van zuhanyzó, sőt, melegvíz is… A Rysy alatti házban nyári napokon gyakorlatilag nem lehet beférni az épületbe sem, de éjszakára kevesen maradnak.
A Poprád tavi házban az a jó, hogy ha ott szállunk meg, 180 SK/napért az autót is fel lehet vinni, így lényegesen gyorsabban megközelíthejük pl. a Rysyt.
Mindenesetre mindegyik háznak van telefonszáma, nyáron akad angolul beszélő fiatal, lehet foglalni.

Viszont legközelebb lehet, hogy lent szállunk meg, így jól jön a kempingtipp… Mennyiért adnak ki egy ilyen faházikót?

Arpesz2008, június 2, - 14:21

Köszi az infókat a menedékházakról! Már nem emlékszem, mennyibe került egy ilyen faház, de nem volt drága, 1 főre leosztva biztos, hogy kijöttünk 2000 Ft/fő/éjj alatt 2006-ban.

mareszp2008, augusztus 20, - 19:39

Ezekben a faházakban van konyha is? Tudnék esetleg főzni is, vagy hol van ilyen lehetőség?

fürge norbi2008, szeptember 13, - 17:08

Mi 2007. augusztusában házat béreltünk Tatranska Strba-n. 25.000 forint volt 2 éjszakára a házrész. Öten voltunk. Két szobában hat férőhely.Zuhanyzó,wc van. Konyha hűtővel,rezsóval,gáztűzhellyel,vízforralóval,tv-vel és némi edény valamint evőeszköz készlettel felszerelve. Parkolás az udvarban. Onnan kb. 20 perc autóval a Csorba-tó. Vonat is jár.
Mi elégedettek voltunk.
Rengeteg szállást találtok házak,kempingek,szállodák ezen az oldalon. És itt le is foglalhatjátok,valamint képek is vannak és árak is:
http://www.limba.com/hu/szlovakia/kinalat
Remélem segítettem :)
Jó időt és remek túrákat kívánok!

fürge norbi2008, szeptember 13, - 17:15

Bocsánat rosszul írtam Nem Tatranska Striba volt a szálláshelyünk,hanem Strba.
Ebben a házban szálltunk meg:
http://www.limba.com/hu/szlovakia/szallas/vendeghaz/strba/1849

Hozzászólás

Hozzászólásod: