Pár bevezető szó a Magas-Tátráról – Az oldal célja

A Magas-Tátra Szlovákia északi részen, Lengyelország határán húzódik. 1949-ben a lánchegységet Szlovákia első nemzeti parkjává minősítették. A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabb hegytömege, a Nyugat-Kelet irányban elnyúló főgerinc hossza 26 km, míg észak-déli irányban való szélességi kiterjedése 6-10 km közötti.

Ezt az oldalt azért készítettem, hogy megosszam rajta azokat az élményeket, melyeket a Magas-Tátrában tett kirándulások adtak, és a képekkel kedvet csináljak másoknak is hasonló megmozdulásokhoz. A képek mellett igyekszem majd szövegesen is megosztani a tapasztalataimat, hogy néhány tippel, tanáccsal is szolgáljak a Tátrába indulóknak! :)

Jó szórakozást a képekhez, és ha hozzászólásod, észrevételed, vagy kérdésed van, bátran írj egy hozzászólást, amint és ahogy tudok, válaszolok! ;)

Kép a Tengerszem-csúcsra (Rysy) felfelé menet készült júliusban:
Tátra - Rysy felé menet

5 hozzászólás

Luchador2007, november 8, - 22:07

Szia!

Nagyon zsir a blogod es koszi szepen, hogy mgcsinaltad :) Vilag eletemben a hegyek koze vagytam, erre mindig valami alfoldon kotok ki, de remelem a kvoetkezo nyaron sikerul eljutnom ebbe a gyonyoru vilagba!

V.

Somosi2008, október 17, - 08:06

Hi!
Szuper az oldal. Sokszor voltam a Tátrában (szlovák és lengyel oldalon is)
Tudja vki., hogy Lengyel oldalon meddig lehet kirándulni?
somosi

csigaszem2009, április 27, - 16:25

Sziasztok!

Találtam egy Nektek való oldalt: http://www.hurrakirandulunk.com

Itt lehetőség van egyszerűen túrát szervezni, ötleteket gyűjteni, mesélni a tapasztalatainkról másoknak, akik esetleg tanácsra szorulnak. Remek kis csapat szerveződik az ország minden pontjáról!

Szerintem érdemes regisztrálni, és segíteni egymást, magunkat.

Gergő

tenger SAM2012, január 30, - 20:55

Sziasztok!!!

Én is jártam 2004 körül áprilisban a Rysy csúcson. Szép volt, tetszett a Rysy házon a nagy karabíner a házon lógott. Na persze a táj gyönyörű volt, első TÁTRA élményem volt. De nem utolsó! Aznap még a Kiskrivánra is elmentünk két cimborámmal. És két napot töltöttün kint a szabad ég alatt. Ajánlom mindenkinek aki szereti a természetet.

Szabóné Bak Rozália2014, május 30, - 06:32

Nagyon szeretem a Tátrát. Sokat turázom ott,sok csucsot láttam már “közelrőL”.

Hozzászólás

Hozzászólásod: