turistautak

Pár bevezető szó a Magas-Tátráról – Az oldal célja

A Magas-Tátra Szlovákia északi részen, Lengyelország határán húzódik. 1949-ben a lánchegységet Szlovákia első nemzeti parkjává minősítették. A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabb hegytömege, a Nyugat-Kelet irányban elnyúló főgerinc hossza 26 km, míg észak-déli irányban való szélességi kiterjedése 6-10 km közötti.

Ezt az oldalt azért készítettem, hogy megosszam rajta azokat az élményeket, melyeket a Magas-Tátrában tett kirándulások adtak, és a képekkel kedvet csináljak másoknak is hasonló megmozdulásokhoz. A képek mellett igyekszem majd szövegesen is megosztani a tapasztalataimat, hogy néhány tippel, tanáccsal is szolgáljak a Tátrába indulóknak! :)

Jó szórakozást a képekhez, és ha hozzászólásod, észrevételed, vagy kérdésed van, bátran írj egy hozzászólást, amint és ahogy tudok, válaszolok! ;)

Kép a Tengerszem-csúcsra (Rysy) felfelé menet készült júliusban:
Tátra - Rysy felé menet

Turistautak a Magas-Tátrában

A túrista utak több nehézségi fokozatban megtalálhatóak a Tátrában, a könnyed sétától kezdve a nehéz, megerõltetõ mászásig, a gyönyörû kilátással rendelkezõ csúcsoktól a szikla falakig. A Magas-Tátra a hegyekbe kirándulni, vagy síelni vágyó magyarok között különösen kedvelt turisztikai célpont, de ezt nem is kell nagyon magyarázni, hiszen a Tátra a sok kihívó csúcsával, szép erdőivel, tengerszemeivel elképesztő természeti értéket képvisel, Szlovákia pedig olcsó, és közel van. :)

Turistautak a Magas-Tátrában

A térkép szerint itt megy fel a tursitaút… De hol?!? :)

A térkép szerint itt megy fel a turistaút... De hol?!? :)

Turistaút a víz alatt :)

Nem tudom, mennyire érzékelhető, de az ott egy kék jelzés a víz alatt :)
Turistaút a víz alatt :)

Turistaút át a vizen

Turistaút át a vizen

      Következő oldal →